Serie Dat Smaakt Naar Meer

 

Fit & Vitaal – ARBU448 Fit blijven en een vitaal leven leiden is eigenlijk heel eenvoudig: wie zijn gezonde verstand gebruikt komt een heel eind. Maar een beetje hulp is natuurlijk altijd welkom. En dan kan zo’n handig boekje ‘Fit & Vitaal’ precies die invulling geven waar je zelf even niet aan had gedacht. Over gezond eten, praktisch bewegen, de juiste drankjes drinken, ontstressen en (nieuwe) energie opdoen. Helder en zonder omwegen. De toekomst is Fit & Vitaal.

Super Smoothies – ARBU443 Wat is er lekkerder en gezonder dan een verse en verfrissende fruit- en groen(t)e smoothie! Om vol energie aan een werkdag te beginnen kun je een smoothie drinken als ontbijt. Of doe de smoothie in een beker met deksel en geniet ervan tijdens de lunch of als tussendoortje.

Smakelijk water – ARBU445 Water, voor ons de meest normale zaak, kent vele facetten. Dagelijks gebruiken we water om te drinken, ons te wassen, thee mee te zetten en nog veel meer. Maar ook om te blussen, te verdunnen, te spoelen en te verlichten. Water is het meest voorkomende element op aarde en we kunnen niet zonder. Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water en dat lichaam moeten we dus met water onderhouden. Drink daarom minstens 8 glazen water per dag en waarom zouden we het niet nog een beetje lekkerder en afwisselender maken. Dit boekje geeft je een hele reeks recepten om het glas water een lekker kleurtje en een heerlijk smaakje te geven.

Pizza – ARBU446 De lekkerste pizza’s maak je natuurlijk gewoon thuis en het is eigenlijk hartstikke makkelijk. Er kan eindeloos worden gevarieerd met ingrediënten. Zo verzin je zelf een pizza die helemaal naar jouw smaak is. De pizza is een typisch Italiaans gerecht. De basis bestaat uit een bodem van deeg met daarop tomatensaus en kaas die in de oven wordt afgebakken. De oorsprong van de pizza ligt in het gebied rondom de Middellandse Zee. Hier werden al generaties lang ronde broden gebakken die als borden dienden. Pas in de 17e eeuw werd melding gemaakt van pizza’s in Napels, waar het een gerecht was voor de armen. Al gauw werd het gerecht geliefd in alle lagen van de bevolking. Na de emigratie van Italianen naar de Verenigde Staten in 19e eeuw is daar een geheel eigen vorm van pizza ontstaan, die gekenmerkt wordt door de veel dikkere bodem en het gebruik van meerdere ingrediënten. Tegenwoordig kun je overal ter wereld wel een pizza bestellen en is het bij velen favoriet.

Bakken maar! – ARBU447 Of je nu een beginnende bakker bent of al wat ervaring hebt, in dit boekje vind je genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Toegankelijke recepten die laten zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook niet moeilijk. Van hartig tot zoet voor alle lekkerbekken is in dit boekje wel wat te vinden.

Leuke uitjes in… -ARBU966 Even weg in eigen land met suggesties waarbij echt niemand zich zal vervelen. De verschillende uitjes zijn zo afwisselend als het maar kan: sportief, culinair, ontspannend, creatief, cultureel, enzovoort. In elke provincie wordt een stad of dorp en het platteland bezocht. Bovendien is er per provincie een extra (geheim)tip.

VEGGIE! – ARBU436 Vegetarisch koken is gezond en voor iedereen die houdt van lekkere en verse gerechten. De verse en creatieve recepten in dit boek laten je zien hoe eenvoudig het is om lekker eten te maken van rauwe, gebakken, gegrilde of gestoomde ingrediënten. Rauw, geweekt, gemarineerd, gemengd en bijvoorbeeld in papierdunne rijstvelletjes verpakt. Zo creëer je smaakvolle en kleurrijke gerechten. Grillen geeft aan voedsel een vollere geroosterde smaak, bakken geeft aan eten kleur, smaak en een knisperende textuur. Stomen is een traag verlopend en gezond proces en zeer geschikt voor het behoud van alle voedingsstoffen.

Tapas – ARBU440 Tapas, mezze, fingerfoods, borrelhapjes… iedereen heeft er een eigen naam voor. Waar het in dit boekje om gaat, zijn eenvoudig te maken hartige hapjes om aan het eind van de middag de lekkere trek mee te stillen. U eet ze in combinatie met een glas wijn of een ander aperitief. Natuurlijk kunt u met deze eetlust opwekkende ideeën ook een heel afwisselende maaltijd samenstellen.

Kaas en kaasgerechten – ARBU439 Kaas is een onuitputtelijke bron van culinaire mogelijkheden. Op het brood, bij de borrel, als dessert. Of verwerkt in allerlei gerechten. We hebben niet alleen de keuze uit talloze kaassoorten van eigen bodem, maar ook uit kazen uit Frankrijk, Italië, Spanje en andere Europese landen. De gespecialiseerde kaaswinkel of goed gesorteerde supermarkt heeft ze allemaal. Elke kaas heeft z’n specifieke smaak en mogelijkheden.

De lekkerste aardbeien recepten – ARBU441 Aardbeien zijn lekker en veelzijdiger dan vaak gedacht. Er zijn de lekkerste voor-, hoofd-, en bijgerechten van te maken. Maar ook voor lunchgerechten en borrelhapjes lenen asperges zich goed. In De lekkerste aardbeienrecepten vindt u al deze, vaak verrassende, varianten terug. Én de echte klassiekers worden ook niet vergeten! Dat wordt weer smullen!

Onbijt & brunch – ARBU076 Inspirerende ontbijtideeën en lekkere lunch- en brunchtips. Van brood bakken – met en zonder broodbakmachine – tot brood versieren, in dit boekje vind je vele smakelijke snel-klaar recepten. Laat geen dag voorbijgaan zonder goed ontbijt of een lekkere brunch!

De lekkerste asperge recepten – ARBU953 Asperges zijn lekker en veelzijdiger dan vaak gedacht. Er zijn de lekkerste voor-, hoofd-, en bijgerechten van te maken. Maar ook voor lunchgerechten en borrelhapjes lenen asperges zich goed. In De lekkerste aspergerecepten vindt u al deze, vaak verrassende, varianten terug. Én de echte klassiekers worden ook niet vergeten! Dat wordt weer smullen!