Jubileumboeken en speciaaluitgaven

IJzersterke concepten voor jubileumboeken en uitgaven voor speciale gelegenheden. Je hebt er nauwelijks omkijken naar want wij doen het meeste werk, overleg, planning & voortgang, grafische ontwerp & productie en tijdig afleveren.

Een jubileumboek dat verrast en inspireert. Elke organisatie heeft een verhaal. Een uniek verhaal om trots op te zijn en om uit te dragen. Maar wat vertel je? Hoe vertel je het? En op welk moment en in welke vorm? Grote en kleine organisaties zijn het erover eens: een jubileumboek is hét middel om te vertellen waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je naartoe gaat. Het versterkt de positionering en de merkbeleving. En het verstevigt de band met de medewerkers en klanten. Inspirerend! Mits het concept ijzersterk is.   

 

 


 

“Wat eten we?” Dura Vermeer is een familiebedrijf, met een geschiedenis van 165 jaar, met kenmerkende normen en waarden van onder andere grote onderlinge betrokkenheid. Het kookboek van en voor collega’s is een geschikte uitgave voor het versterken van de onderlinge band tussen de medewerkers van de diverse divisies/afdelingen. Een jubileum boek voor Dura Vermeer met de beste recepten van medewerkers van Dura Vermeer met bijdrage van Herman den Blijker en een midden katern met de geschiedenis van Dura Vermeer.

 


 

“De geschiedenis van een iconisch warenhuis”

In deze uitgave ter gelegenheid van het honderdvijftig jarig bestaan van de Bijenkorf wordt de geschiedenis beschreven van het inmiddels als iconisch bestempelde warenhuis. Het vertelt het verhaal van de mensen die aan zijn wieg hebben gestaan en de mannen en vrouwen die het groot maakten. Een instituut waar tal van belangrijke cultuurdragers hun naam aan verbonden: van Karel Appel, Constant en Corneille, tot Benno Premsela, Friso Kramer, Anthon Beeke, Paul Huf en Simon Carmiggelt. Een warenhuis dat altijd voorop heeft gelopen als het om mode en vormgeving ging en dat in moeilijke tijden half Nederland op de been wist te krijgen met de slogan de Bijenkorf moet blijven!

 


 

” Vooral mooie verhalen over mensen, zij hebben immers altijd het verschil gemaakt”

100 jaar Kamps de Wild, van lokale dealer tot belangrijke internationale speler in de distributie van landbouwmachines.  Ingedeeld in vijf interessante tijdvakken beschrijven wij de  ontwikkeling van dit bijzondere bedrijf, de Nederlandse landbouw in cijfers en branchebepalende ontwikkelingen. Mede dankzij de vele foto’s, jaaroverzichten en infographics is het een prachtig boek geworden.

 


 

“Prachtig hardcover boek”

Beaphar Nederland B.V. is fabrikant van geneesmiddelen, verzorgingsproducten en voeding voor huisdieren. Books Unlimited verzorgde het concept en de uitvoering van het meertalige jubilieumboek. Executive assistent Judith Elissen: “Samen kwamen we op het idee om onze mensen centraal te zetten. De tijdslijn toont de bedrijfsontwikkeling. Het is een prachtig hardcover boek met de uitstraling die we voor ogen hadden, maar waarvan we niet hadden kunnen dromen. Books Unlimited heeft veel ervaring. Ze dachten mee, bewaakten de deadline en stuurden bij. Met oog voor een kwalitatief, fantastisch eindproduct.”

 


 

“Een jubileumboek om te gebruiken voor Schiphol” 

Elke organisatie bestaat bij de gratie van haar medewerkers. Zo ook Schiphol, dat ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan “De smaak van Schiphol” voor medewerkers liet ontwikkelen. Een boek over én voor de medewerkers. Resultaat:’De Smaak van Schiphol’, een rijk geïllustreerd boek met recepten van collega’s en mijlpalen uit de rijke historie. Een inspirerend boek dus om te gebruiken. Books Unlimited verzorgde het hele proces van recepten en verhalen verzamelen, fotografie, vormgeving en drukwerk.

 

 

 


 

“Books Unlimited heeft merkbaar veel ervaring”

Meubels van Gispen doen iets met mensen. Wat precies? Daarover vertellen (oud-)medewerkers, klanten, leveranciers en architecten in ‘Wij zijn Gispen’, een jubileumboek voor 100 jaar Gispen. Communicatiemanager Diane van Veen: “Books Unlimited dacht goed mee, maakte een realistische planning en begeleidde het proces uitstekend. Het boek is heel mooi geworden. De waardering voor het boek is groot.” Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, bij de opening van de Gispen-jubileum-tentoonstelling in Museum Boijmans van Beuningen.

 


 

“Uitstekend ontvangen”  

“Maak een boek over het thema ‘vertrouwen’voor de medewerkers van Achmea.” Met die opdracht van de Raad van Bestuur ging George van Helsdingen van Achmea aan de slag, in samenwerking met Books Unlimited.  “De uitgeverij en fotograaf Enno Rijpma bedachten een fotoboek waarin bekende én onbekende Nederlanders hun visie geven op het thema. Het boek is uitstekend ontvangen, zowel bij de Raad van Bestuur als bij de medewerkers.” Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan oud-president De Klerk, bij zijn bezoek aan Nederland en het Achmea-hoofdkantoor in Zeist.

 

 


 

“Verrassend en verbindend” 

Medewerkers van de diverse zorglocaties met elkaar verbinden op een originele en praktische wijze was de wens van zorgverlener Treant. Books Unlimited ontwikkelde een praktisch boekje met fietsroutes langs de diverse locaties van Treant. Met het boekje in de hand worden de fietsers door hun collega’s op de betreffende locatie voorzien van een kop koffie of thee met wat lekkers. Zodoende leren de collega’s niet alleen elkaar maar ook elkaars locatie kennen.

 

 

 

 


 

“Praktisch boekje dat inspireert en klanten op ideeën brengt” 

Bloemenatelier, woonwinkel en koffie- en theeschenkerij De Espeterhoeve biedt een unieke beleving in een sfeervolle boerderij. Diezelfde sfeer ademt het boek ‘Mooi meegenomen’, ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan. Eigenaresse Hanny Krist: “Het boek vertelt over de historie en bevat tips (over woondecoratie en plantenverzorging) en recepten. Samen met de uitgever en tekstschrijver Books Unlimited bedachten we het concept. Ze begrepen direct wat we wilden: een boekje dat inspireert en op ideeën brengt. Het proces verliep heel soepel, we hadden er zelf niet veel werk aan. En het eindresultaat is prachtig, vinden ook onze klanten.”

 

 


Kies ook voor een Jubileumboek dat verrast en inspireert!

 

* IJzersterk concept, passen bij jouw organisatie

* Uitvoering door de beste tekstschrijvers, fotografen en vormgevers

* Voor kleine én grote bedrijven, overheden en non-profit organisaties

* Een jubileumboek dat verrast, inspireert en bijdraagt aan jouw doelstellingen

 

Bel ons voor een vrijblijvende kennismaking. Tel. 038 422 72 42